Zomerfeest Katlijk Mildam

Ouderwets gezellig

Programma info 2019

 

Donderdag 20 juni

Fietstocht start 18.30 uur – 19.00 uur.

Vrijdag 21 juni

Ouderenprogramma, afsluitend met gezamenlijke lunch.

De welbekende gezellige ouderenochtend.

Kunstelen met Jacqeline de Ruiter en met muzikale omlijsting van Duo Jij en Ik.

Uiterste inschrijfdatum woensdag 19 juni, infomatie: Andre den Ouden (tel. 682750)

 

Basisschool 13.30 uur

Het thema is “Circus in de Tent”.

Alle groepen hebben een optreden voorbereid. 

De optredens vinden plaats van 13.30 uur tot 14.30 uur. 

Daarna nog Kinderdisco tot 16.00 uur.

 

PubQuiz start 20.00 uur,  Max. 40 teams (VOL!!)

(entree € 5,- voor de gehele avond)

Om de vrijdagavond om 20:00 uur van een vliegende start te voorzien en de avond met een flinke dosis gezelligheid op gang te trekken, zal er een pubquiz worden georganiseerd. De feesttent wordt omgetoverd tot Café in de Tent, waarin teams van maximaal 6 personen de strijd met elkaar aan zullen gaan. De pubquiz zal bestaan uit 7 ronden, met elk 10 vragen. Daarnaast krijgt elk team een drietal bijlagen: de bijlage voor de foto ronde, de bijlage voor de topografieronde en een antwoordformulier.

  1. De pubquiz zal beginnen met een fotoronde. Op de bijlage voor de foto ronde staan 10 foto’s van verschillende personen. Aan de teams de taak om tijdens de quiz de voor- en achternaam van deze personen te noteren op het antwoordformulier.

 

  1. De tweede ronde zullen de teams 10 audiofragmenten horen. Het is de bedoeling deze audiofragmenten te koppelen aan een persoon. Wederom moeten de voor- en achternaam van de personen worden genoteerd op het antwoordformulier.
  2. De derde ronde zal de eerste vragenronde aan bod komen. Vragenrondes zijn net zo eenvoudig als de naam doet vermoeden. De quizmaster stelt 10 vragen, de teams noteren bij iedere vraag een antwoord op het antwoordformulier.

 

  1. Tijdens ronde vier, de muziekronde, zullen de teams muziekfragmenten van 15 seconden te horen krijgen. Per fragment kunnen twee punten worden verdiend: één voor de titel en één voor de uitvoerende artiest(en)

 

  1. De vijfde ronde is een ronde om de topografische kennis van de teams op de proef te stellen. De bijlage voor de topografieronde is een kaart van Nederland, verdeeld in 51 vakjes. De quizmaster zal 10 plaatsen uit Nederland noemen en de teams noteren het nummer van het vakje op het antwoordformulier.

 

  1. Ronde zes is, net als ronde twee, een vragenronde.

 

  1. De pubquiz zal worden afgesloten met een tweede muziekronde.

Een pubquiz als deze zal een goede warming-up zijn voor wat een feestelijke vrijdagavond belooft te worden. Er is naast het kraken van de hersens uiteraard ook gelegenheid een drankje te doen.

Een aantal belangrijke feitjes op een rij:

Locatie: Cafe in de tent (feesttent) aan de Schoterlandseweg

Inloop: 19:30 uur

Start: 20:00 uur

Team: max. 6 personen (minder mag ook, maar hoe mee zielen, hoe meer kennis/vreugd)

 

Café in de Tent 21.30 uur, entree € 5,-

Met Las Bandidas en Party DJ Nicky Lorenzo

Las Bandias

Magic Miriam, Pretty Janetty, Handsome Hannah, Desy Belle en Styn de Drummachine. Wie kent ze inmiddels niet! Deze 5 chicas met pit ‘rocken’ en ‘rollen’ tot je erbij neervalt. Oude swingende pareltjes uit de muziekhistorie, die iedereen meezingt en waarbij het dak eraf gaat.
Laat deze bandieten ook jouw muziekhart veroveren!

Nicky Lorenzo staat met zijn unieke manier van draaien altijd gegarandeerd voor 100% Feest. Door snel te switchen tussen de vele muziekgenres, van de Nederlandse feest muziek tot de klassieke discoplaten weet hij iedereen te vermaken! Wat Nick vooral zo uniek maakt is de manier van presentatie en de vele originele manieren van interactie met het publiek!

 

 

Zaterdag 22 juni

 

Kinderprogramma  10.30 uur

Start om 10.30 uur bij de feesttent.

Dit jaar zijn er spelletjes bij de tent. Een mix van oud en nieuw.

Kinderen tot en met basisschool groep 4 zijn welkom.

 

 

Iepen Frysk kampioenskip Tobbedûnsjen  13.30 uur.  Gepresenteerd door niemand minder dan Johan Vlemmix

Op 22 juni, vanaf 13:30 uur zal in Mildam het meest spectaculaire evenement van dit kalenderjaar plaatsvinden: Het Iepen Frysk Kampioenskip Tobbedûnsje (Tobbedansen)

Tobbedansen is een van de categorieën van de populaire televisieserie Te land, ter zee, en in de lucht. Bij Tobbedansen is het de bedoeling om met een zelf gebouwde constructie van een schans te glijden, een (tevens zelf gebouwde tobbe) te lanceren van de constructie en deze zo snel mogelijk over het wateroppervlak naar de bel te laten scheren. Uiteraard spelen snelheid en degelijkheid van de constructie en tobbe een belangrijke rol, maar is het uiterlijk minstens net zo belangrijk!

Je kunt jullie team opgeven door een e-mail te sturen naar katlijkmildam@hotmail.com, met daarin de contactgegevens (06-nummer, voor- en achternaam) van de teamcaptain en je teamnaam vermeld. Je zult dan van ons een informatie formulier krijgen. Hierin staat alles wat je moet weten om succesvol deel te kunnen nemen aan het evenement, en je krijgt een formulier dat jij en je teamleden zullen moeten ondertekenen.

 

16.00 – 18.30 Zaterdagmiddag Matinee met Joop Obama en Kobus en de Rokkers

Joop Obama is de nieuwe Friese feesttroubadour die in navolging van Jelle B, Rintje Kas en Frerik de Swetser de Friese feesten met zijn muziek zal gaan opluisteren. Jong, enthousiast, ongepolijst. Vooralsnog een ruwe diamant waarvan we nog veel zullen gaan horen. Hij trad al op met de Hûnekop en was speciale gast op de uitverkochte single presentatie van de Bounty Hunters. Hou hem in de gaten.

Kobus en de Rokkers is opgericht in de keet waar de jongens altijd samen kwamen. Ze waren het niet eens met de 18+ regel en besloten een protest blues te schrijven. Na een tijd in de woonkamer van één van de jongens geoefend te hebben, besloten ze om de schuur bij één van hun ouders eens flink aan te pakken om een eigen repetitieruimte waar keiharde energieke rock ’n roll gemaakt kan worden!

Met pompende drums, dikke gitaar solos, en een dreunende bas weet Kobus elke zaal volledig op zijn kop te zetten. Met veel eigen werk en covers van o.a. Normaal, Jovink, Mooi Wark, Bökkers weet Kobus er altijd een energieke en dampende rock ’n roll show van te maken!

 

 

Musicnight tent open 21.30 uur, entree €10,-

22.00 Party DJ Nicky Lorenzo

Nick staat met zijn unieke manier van draaien altijd gegarandeerd voor 100% Feest. Door snel te switchen tussen de vele muziekgenres, van de Nederlandse feest muziek tot de klassieke discoplaten weet hij iedereen te vermaken! Wat Nick vooral zo uniek maakt is de manier van presentatie en de vele originele manieren van interactie met het publiek!

22.30 Bandje Speciaal

Bandje Speciaal ontstaat in 2013 als zes vrienden in een feesttent op het idee komen om zelf een coverband te beginnen. Want het kan allemaal nog ‘gekker’, ‘energieker’ en vooral ‘specialer’. Inmiddels is Bandje Speciaal niet meer weg te denken uit het Nederlandse feest circuit. De razendsnelle hitmachine staat garant voor een ongekend feest. Medley’s met alle hitjes van vroeger en nu, shiny outfits, non-stop interactie en alles 100% LIVE. Dit alles in een te gekke avondvullende show. Of het nou gaat om een feesttent of een kleine kroeg, mega plein of bruiloft, festival of bedrijfsfeest, Bandje Speciaal gaat voor het ultieme feestgevoel en verzekerd je van een 100% party garantie

De Doelleazen

Wat begon met een grap is ondertussen uitgegroeid tot het populairste partyduo in Friesland. Beter bekent als De Doelleazen. Twee friese DJ’s (DJ Syb en DJ Ronald) die in samenwerking met bekende friese artiesten tracks produceren. Zo zijn onder andere ‘Mem fan Doutzen’ van Strawelte, ‘Strjitlizzer’ van Bricquebec, ‘Paad werom’ van Piter Wilkens ‘Alderwetske Waldpyk’  van de Hûnekop, Lit Jim Gean van Gurbe Douwstra en een teken van leven van Syb van der ploeg gecoverd. Het eindresultaat uit zich in een knallende party act in het genre happy hardcore, hardstyle maar ook feestmuziek. Enkele invloeden van de Party Animals, Paul Elstak, Charlie Lownoise en Mental Theo zijn dan ook terug te vinden in de muziek.

Een aantal van de covers hebben De Doelleazen op single uitgebracht onder het eigen platenlabel Bughouse Records. Het succes van de eerste single ‘Mem fan Doutzen’ was de aanleiding om nog meer nummers te gaan produceren. De tweede single was dan ook snel een feit. In samenwerking met Bricquebec gaven ze ‘Strjitlizzer’ een nieuw jasje. Deze nieuwe versie werd een enorm succes en is dan ook een van de meest bekeken friestalige platen op Youtube geworden!  Ook de nummers met Piter wilkens ”Paad Werom en Simmermoarn” werden op singel uitgebracht. Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe nummers. De laatste tracks zijn geproduceerd in samenwerking met Flamman & Abraxas en Marcel Smit.

Zondag 23 juni

Tentdienst 10.00 uur.

Tijdens deze jaarlijkse Tentdienst zal muziekkorps “De vrije Fries” spelen en we hopen op een mooi feest.

De dienst, o.l.v. Ds.D. Hasper,  krijgt een thema mee dit jaar, passend bij de dorpsfeesten: Ouderwets gezellig. Is dat niet het eerste waar u/jij aan denkt bij een kerkdienst?

Kom dan maar eens kijken in de feesttent; vanaf half 10 staat de koffie klaar en om 10 uur beginnen we.

WELKOM

 

 

 

Gekostumeerd volleybal 14.00 uur

Wederom op veler verzoek , het volleybal toernooi.

Je mag zelf een team samenstellen (vrienden, buurt, straat, familie, of ……),  een team moet  bestaan uit minimaal 6 spe(e)l(st)ers en je moet gekostumeerd zijn.

Voor de het winnende team staat er natuurlijk weer een mooie prijs te wachten; welk team mag zich volleybalkampioen van Katlijk-Mildam 2019 noemen. Daarnaast is er een prijs voor het mooiste volleybalkostuum.

Naast de prestigestrijd tussen de teams overheerst natuurlijk de gezelligheid.

We hopen dat zich veel teams zullen opgeven , want ja wie wil nu niet kampioen van Katlijk-Mildam zijn.

Als je niet mee kunt doen , kom dan in ieder geval om je dorpsgenoten aan te moedigen, je bent van harte welkom op het feestterrein vanaf 14.00 uur.

Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Opgave is mogelijk in teams van minimaal 6 personen door een mail te sturen naar info@dorpsfeestkatlijkmildam.nl  

Vermeld wel duidelijk de naam van jullie team en contactpersoon.

Opgave is mogelijk t/m donderdag 20 juni.

 

 

Einde dorpsfeest 19.00 uur

 

 

 

Facebook Iconfacebook like button